Olemmeko Hylänneet Koraanin?


Profeetta (sallallaahu aleihi wa sallam), sanoi: Paras teidän joukostanne on se, joka oppii Koraania ja opettaa sitä toisille.” Hän sanoi myös: ” Totisesti Allah Korottaa Kirjansa kautta toiset, ja alentaa toiset.”

Mitä Koraanin hylkääminen sitten tarkoittaa?
Ibn Al-Qayyim mainitsee kirjassaan, al-Fawaid,  viisi tapaa, joilla  Koraanin voi laiminlyödä,  jättää huomiotta tai jopa kokonaan hylätä. 
Meidän tuleekin kysyä : Olemmeko hylänneet Koraanin?
Erota voi monella tapaa,
1) Ensinnäkin niin, että kieltäytyy kuuntelemasta sitä, kieltäytyy uskomasta siihen ja jättää täysin huomiotta sen varoitukset (tällainen ihminen ei ole muslimi.)

2) Toiseksi niin,  ettei enää toimi sen mukaan, ei enää pitäydy siitä, mikä Koraanissa ilmoitetaan laittomaksi (haram) tai noudata sitä, mikä siinä määrätään pakolliseksi - vaikka lukisikin Koraania ja uskoisi sen olevan totuus (kuten esimerkiksi ne, joiden mukaan ”saa juoda alkoholia kunhan ei humallu",  "ei ole pakko käyttää huivia kun asuu länsimaassa” jne.)

3)Kolmanneksi niin, että lakkaa tuomitsemasta ja tulemasta tuomituksi sen mukaan – oli kyse sitten uskon perusteista tai haaroista. Ihminen ajattelee, etteivät Koraanin merkitykset sopivia nykymaailmaan – esim. monet muslimit kiistävät fyysiset rangaistukset shariassa. He haluavat nähdä tulkinnanvaraiset ilmoitukset kirjaimellisina ja toisinpäin.

4) Neljänneksi niin, ettei pohdi Koraanin merkityksiä eikä pyri ymmärtämään niitä, ts. ei mietiskele sitä, mitä Sanansa meille lähettänyt Allah haluaa meidän siitä ymmärtävän.

5) Viidenneksi niin, ettei enää etsi parannusta sen kautta sydämen sairauksia varten, vaan sen sijaan etsii tällaista parannusta muista lähteistä (kuten esimerkiksi filosofisista suuntauksista ja lifestyle pajoista jne.)
 (Lähteenä: www.thehumblei.com) 

Comments

Popular Posts